“Ümit Usta” olarak bilinen Ümit
Ömer Sevinç 1952 yılında İstanbul’da doğmuştur. Babası Gaziantep´li Ali Kemal
Bey de usta aşçı idi. Baba mesleğini seçerek lise yıllarında iş hayatına atılan
Ümit Sevinç mesleğin her bölümünde çalışarak kendini yetiştirmiştir.
Bu konudaki bütün birikimlerini,
babasından ve birlikte çalıştığı değerli ustalardan aldı. Defalarca ülkemizi
gezerek, yemek kültürü ile ilgili araştırmalar yapan Ümit Usta, Türk basının
yakın zamana kadar merkezi olan Bab-ı Ali´de, yani İstanbul´un Cağaloğlu
semtinde uzun yıllar lokanta işletmeciliği yaptı. On beş yıldan fazla Türk TV
kanallarında yemek programları yapmıştır.
Ümit Usta sadece yemek yapmakla
kalmıyor bunun yanında birçok mesleki eğitim programı kapsamında ve bazı medya
kuruluşlarında yemek alanında eğitim, tabldot aşçılığı, soğuk mutfak,
pastacılık, yiyecek hazırlama ve pişirme teknikleri gibi dersler veriyordu.
2005 yılından beri bilgi, beceri
ve tecrübelerini İSMEK Sarıyer Ferah evler Kurs Merkezi’nde İstanbul’lularla
paylaşıyor.
Ümit Usta en son, Şişli Büyükdere
Caddesi’ndeki İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezi’nin 5. katında bulunan bir
yemek firmasına danışmanlık yapıyordu.
Ümit Ömer Sevinç, geçirdiği 19
Nisan 2012 tarihinde kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder